Tuesday, June 28, 2005

Guess who's blogging for dinner

Gisterenavond had in Gent het bloggers dinner plaats (webstekdagboekers avondmaal?). Als sociaal gebeuren uiterst geslaagd, en eerstehands info en contacten zijn nooit te versmaden. Blogging is een hype, en voorlopig is het nog altijd mogelijk daar een aantal mensen rond te verzamelen. Eens de hype gekoeld, en blogging gewoon als een ander medium wordt gezien, en niet als een message, vermoed ik dat dergelijke bijeenkomsten meer message- dan medium-gericht zullen worden: podcasting, edu-blogging, business-blogging, communication-blogging, personal blogging, column- (opinion) blogging, marketing- (inclusief politieke marketing) blogging. De avond werd afgesloten in 't Velooke door de die-hards LVB, Tanguy Veys, Maarten Schenk en VH. Wat een prachtige stad Gent toch is, zowel op architecturaal als op menselijk niveau!

Het volledige foto-album staat ondertussen online. De deelnemers aan het dinner weten die wel te vinden via de rondzend-email van Smetty. Een kleine selectie hieronder, met wat bedenkingen.

Foto: (klikken om te vergroten) op de Vrijdagsmarkt in Gent.

Links:
Wiki Blog Dinner Afterparty.
Kerygma.
Tales of Drudgery and Boredom II.
Coolz0r.
LVB.
Smetty.
Tanguy Veys.
Smetty, de steeds charmante organisator. Iemand met vele gezichten, o.a. podcasting, stads-blogging, media-blogging, edu-blogging, en duiken.
Bart, o.a. van Clickx en Vacature.
Steeds goedlachs en houdt van vis, en met een kanjer van een digitale camera.Luc, Miel, en Bart.
Maarten, de oorspronkelijke ontwikkelaar van skynetblogs (en waar sinds zijn verdwijnen geen nieuwe features zijn aan toegevoegd), maar nu de drijvende kracht achter typepad voor Vlaanderen-Nederland. Maarten bewondert hier zijn hebbedingetje, een supercellphone met 1M digital camera.Maarten logt in op de Belgacom hotspot op de Vrijdagmarkt in Gent. Erg in zijn nopjes, want hij had een belangrijke Belgische provider kunnen overtuigen om typepad standaard als blog tool aan zijn klanten aan te bieden, net zoals Friendster internationaal.
Naar zijn zeggen heeft typepad thans een paar tot enkele honderden betalende Vlaamse en Nederlandse klanten, nog niet genoeg om zelfbedruipend te zijn. De markt ligt volgens hem voornamelijk in typepad verbonden met providers en media, zoals bvb. Le Monde dat doet in Frankrijk voor zijn betalende net-abonnees. Typepad is voortdurend in ontwikkeling om de gratis blogdiensten zoals blogger en skynet voor te blijven, en zou binnenkort met een aantal nieuwe features worden uitgerust.Miel Van Opstal is nog niet zo lang bezig. Op zijn eentje een prachtig resultaat. Coolz0r staat voor een tijdje links bovenaan bij mijn banners. De site gaat over trends en hebbedingetjes.LVB, de paus van de Vlaamse comment- en net-trends blogs. Luc vertelde over een nieuw project dat Brussels Journal zou heten. Een engelstalige conservatief-liberale groepsblog samen met o.a. Paul Belien, Koenraad Elst, en een Brits Eurosceptisch conservatief parlementslid. Met dergelijke figuren lijkt het eerder een denktank dan een blog. De dead tree media moeten zich echt zorgen gaan maken.Ook De Standaard was er, met het verkeerde merk laptop, met een kanjer van een digital SLR Nikon camera, en met een superflitser die ettelijke bliksems per seconde kan afleveren. Steeds breed smilend en het resultaat zal je hier lezen in wiki-formaat.

Thuis is waar mijn laptop staat.
En dan was er natuurlijk Tanguy Veys, provincieraadslid voor het Vlaams Belang, met een politieke weblog, maar wiens aanwezigheid door sommigen (reflectie hier) niet op prijs werd gesteld. Te oordelen aan zijn gezonde Vlaamse eetlust leed Tanguy toch blijkbaar niet aan de pest of lepra. Ach, ik had met even grote interesse naar een Blokwatcher willen luisteren. Primaire bronnen zijn altijd te verkiezen boven van horen zeggen.

Tanguy behoort tot de ethisch-conservatieve strekking van het VB. Niet echt mijn ding, so what? Hij bevestigde voorzichtig dat er binnen het VB inderdaad meningsverschillen bestaan over het nieuwe economische programma. Sommigen willen een ultraliberale koers varen om de VLD langs rechts voorbij te steken, maar binnen het VB bestaat daar huiver over omdat een belangrijk deel van de kiezers ex-socialisten zijn, die hier zouden door worden afgeschrikt. Hij voegde er aan toe dat dergelijke meningsverschillen niet in de media worden gegooid, maar eerst intern uitgepraat.
Op de vraag of het VB dan wel marktonderzoek doet naar de proportie van haar kiezers dat VB stemt wegens Vlaams-nationalistische, ethisch-conservatieve of anti-vreemdelingen standpunten, zei Tanguy van niet.


Nog wat sfeerbeelden I.Nog wat sfeerbeelden II.DON'T STEAL. The government hates competition.
De bende van 3, Tanguy Veys, LVB, VH.

1 Comments:

Blogger Smetty.be said...

Amaai dat ziet er hier zo ordelijk uit... ;-)

3:04 PM  

Post a Comment